Underbaraste lilla bäbis::)

Skriver lite snabbt ifrån bb, älskling har hämtat datorn:) Som jossan redan skrivit föddes vårt allt igår den mest underbara, perfekta och söta lilla flicka jag skådat:):)

Skriver mer sen nån gång men kan säga att förlosningen var tusen gånger jobbigare än jag trott, innan jag fick eda har jag bara svaga minnen av förslossningen,  men kl 18,19 kom hon äntligen ut:) De fick både klippa upp mig,använda sug klocka sen sprack jag, men inget av detta kändes. Är sydd kors och tvärs kan jag tänka mig men vad gör det:):) Sekunden hon var ute var alls märta som bortblåst och bara lycka uppenbarade sig:) Fick nypamig sälv massa gånger innan jag förstod att hon är våran:):) Lyckligare än så här finns inte:)

Allt går jätte bra, isabella är så snäll och underbar att man bara smälter av att kolla på henne och hon är så pytteliten:)
Vi mår jätte bra och bara njuter av vårt underverk:) Får åka hem imorrn men åker på fredag förmiddag:)

isabella idag<3<3

isabella igår, bara några timmar gammal<3<3

Just nu ligger prinsessan och sover i min famn<3<3<3

Nu har hon kommit!

Hon kom 18.19 på Västerås BB.
Hon var 50 cm lång och vägde 2980 g.

Det blev en Isabella Fors..

Det är Jossan som skriver och har pratat med Martina i telefonen från BB.
Dom är där hela familjen Fors-Olofsson.



Värkar

Sedan jag kom hem från promenaden har jag känt av en annorlunda smärta i magen och ryggslutet! Och det har bara blivit värre! Ringde förlossningen för en stund sen och de trodde att förlossningarbetet hade börjat. Har börjat fått rosa flytningar också! Kan ju säga så här att förvärkarna kan slänga sig i väggen mot det här. Orkar inte skriva nå mer nu, ska försöka uppdatera vad som händer.

I love you:):)

Jag älskar dig mitt hjärta:):)
Saknar älskling tok mycket så jag fördriver tiden med att sitta och kolla på gamla kort på oss<3<3
















Tack för att du gör mig lycklig älskling<3<3

Dammigt värre!

Gräsmattan är klippt och huset städat plus att jag dammade fram min gamla kompis, min orbitrek och körde ett pass på den:)

Svetten rinner exakt i detta nu men det var skönt att träna igen, har inte stått på orbin på 9 månader och nu tänker jag inte vila nåt mer, nu tänker jag hålla igång:P:P Ska svettas klart sen hoppa in i duschen sen ut och gå med lottis:):) Sen om jag orkar tänker jag springa i trapporna här hemma:P:P

Har ett bra tag siktat in mig på just det här datumet, den 28:):) Eftersom det är mitt och älsklings månadssiffra och jag fyller också år den 28, fast januari dårå:P:P

Nej nu har jag inte tid att sitta här och slöa nå mer:P:P

2 dagar till bf:)

God morning:):)

Saknar älskling precis lika mycket som alla andra måndag mornar, fast nu när man är extra känslig saknar jag han ännu mera bara:(
Vi har bara tagit dte lugnt, kikat på film och myst:)

2 dagar till bf, fast hela jag är inställd på att gå över!



 Magen idag, 39+4, naveln pekar bara mer och mer neråt:P:P haha:P

Ska se klart på våra bästa år nu, sen se på top model, frukost sen klippa gräsmattan:):) Sen ska jag ta mig ner på byn och försöka få ut paketet som älskling raderat avin till:P:P


Väck mig när hon kommit!

Så känns det verkligen nu, känns som jag vill dra nåt gammalt över mig och bara sova tills hon kommer, och det är ju skit lätt att sova nu också, för det enda som snurrar i huvudet HELA tiden är bäbis! Ser inte fram emot att älskling ska åka och jobba på måndag kan jag ju säga, då kommer det bli bokstavligen talat så att jag kommer sova bort dagarna tills hon kommit! De sista veckorna är verkligen en pärs, det är frustreande att bara gå och vänta ska ni veta, man blir helt knäpp i huvvet!

Nej nu ska jag sova istället för att sitta här och sura, finns ju inge vettigare att göra ändå!

4 dagar:)

4 dagar nu då:P

Kan ju säga att försäkringskassan inte ligger på plus längre utan långt ner på minus:( Va ut och kollade så pengarna verkligen skulle komma in på måndag, och jo så lång så funkar det, men det gamla konto nr stod fortfarande kvar:( Ringde upp de nu och sa att jag ringt och ändrat konto nr, fick som svar att det får de inte ändra via telefon, det hade tydligen hon jag pratat med inte vetat om, IDIOT:! Jäkla tur att jag kollade, anade att man inte kunde lita på de! Så nu ska de först återkalla pengarna sen får jag de på avi och så skickar de hem papper där jag ska fylla i det nya konto nr! Jävla krångel, men jag har mig själv bara att skylla på!

Jo vi skulle ju lämna in matsalsstolen igår och opeln är ju inte den största bilen så jag ringde till wiggmans möbler och tänkte höra om vi kunde skruva loss sittdelen som är sönder! Fick som svar att dte kunde jag inte och att de troligen inte skulle ge oss en ny stol! Förklarade att högst två personer suttit på dne stolen och sen hade det blivit ett hål i "skinnet"! Han var skit spydig och sa att nån kunde ju ha haft en skruvmejsel i fickan lr nåt och sånt står inte de för! Han jämförde att om han köpt en ny bil och så gör han en bula på den med en hammare så får ju inte han en ny bil! Jäkla idiot! Ger man 6000 för något så ska det väl tåla att man sitter och äter vid det!

Och alla som känner mig vet att jag skulle aldrig låta nån sitta där om de har tex verktygs byxor på sig eller nåt dylikt!

Stolar är väl ändå till för att sitta på!! hur ska dte gå sen då när vi har ett små barn här hemma, ska hon inte kunna röra stolarna för de kna gå sönder! Och vi har redan lämnat tillbaka en av stolarna då den va helt vind och sne, hurra för den kvaliten han pratade om! Och desutom fick vi ett butiks exemplar av de då, och enligt mig så är inte butiks exemplar värda lika mycket som nytt!!

Nej jag ska fan ha en nys tol, ringde mamma och hon ska följa med in med stolen istället, för hon ger sig då tametafsiken inte:P:P

Ska sminka mig nu och klä på mig sen följa med jossan då hon ska storhandla:):)


Bm besök:)

Förhoppningsvis det sista besöket idag då, knappast troligt va:P:P

Alla värden var precis lika perfekta som vanligt:P Bm kom på att hon glömt att göra en sammanställning av min graviditet så hon gjorde det lite snabbt:)

Hon trodde att jag går ner i vikt för att jag säkert haft vätska i kroppen, och det har jag ju haft från och till så:) Magen va lika stor som förrra veckan, alltså 36:) Vi pratade om smärtlidnring och jag sa att jag är öppen för förslag men att jag ville ha lavemang:p:P hihi Förklarade min oror att skita på sig rent ut sagt när man föder och hon förklarade att jag kommer bara bli dålig om jag tar lavemang och att man typ alltid rensar tarmarna av sig själv inna så det enda som kunde komma ut med förlossningen syns knappt:P Jag hade verkligen sett framför mig hur man skiter ner hela sig själv, och barnet typ, hiihi ja och mina tankar:P Har nog tänkt mer på det här med skitandet än om smärtan för den går ju inte att undvika:)


Hon tyckte att magen sjunkit mycket nu, det tycker dock inte älskling, han är så söt, igår så granskade han min mage och sa att han googlat hur det ska se ut på slutet och han sa att magarna ska hänga:P:P Och han tycker fortfarande att jag bara har en boll:P Förklarade för sötnosen att alla behöver ju faktiskt inte få en jätte mage som hänger ner till vaderna:P:P Och när hon kände så kände hon också att hon precis som jag misstänkt sjunkut väldigt långt ner med huvudet, och det kan man ju lugtnsäga att jag känt av, igår kväll till exempel kändes det som hon tröck huvudet så långt ner där nere att jag trodde jag skulle kunna känna det:P:P Hon trodde också att det var en liten skit därinne:P:P Ja hon sa liten skit:P:P



Efter besöket drog vi till borlänge, älskling köpte fiskegrejjer inför gäddraget imorgon sen åkte vi till abrnens hus, hittade ingenting, vi skulle köpa en baby vakt men shit vad dyra de är, tusen spänn har jag ingen lust att ge:( Va också ute efter nåt rosa barnvagnshänge och hittade en super söt men tyvärr va musiken i dne sönder och nån söm och det var den sista i rosa, typiskt:( Får söka runt lite på nätet:)

På hemvägen åt vi lappens i hedemra sen storhandlade vi på coop i avesta, älskling har fått för sig att det ska bli nyttigare tider här hemma så jag fick inte plocka i nåt onyttigt:P:P Och här har jag tjatat på han i flera år:P Fast den nyttiga delen glömdes bort rätt fort när vi satt på korvmojjen kan jag ju säga:P:P

Svarar på kommentarer sen:):) Är helt slut, har haft ganska så ont idag igen och massa massa sammandragningar, min livmoder måste träna inför os eller nåt:P:P


Det har börjat runnit ännu mer ur boobsen också, visst det är väl bra men drygt också, från att jag skulle välja bh i min garderob tills jag fått på mig den hade jag hunnit droppa ner hela golvet, mysigt värre! Som sagt man kan ju skriva av sig lite mer personligt nu när man har lösen hihi:)


Det var den här jag ville ha:(

Fast nu ej ag på jakt efter denna, hittade den på en sida men tyvärr va den slut!

älskling röstade på den här rosa katten, den spelar msuik när man drar den i svansen, men tyvärr kunde man inte sätta på den på vagnen! hojta gärna till om ni hittar liknande vagnhängen, rosa offcourse:)


puss och hej<3<3


Går ner!

Godmorgon allesammans:) Uppe med tuppen idag, vi la oss relativt tidigt för att vara oss:):) Ska bege oss till avesta om sisådär två timmar, ska komma ihåg denna gång att få med oss matsalstolen och byta in den på wiggmans och högtryck tvätten som gått sönder ska till öb!

Väger mig ju alltid innan vi ska till bm och även denna vecka hade jag gått ner  vikt, över 1 kg, hmm ska höra med bm om varför jag går ner istället för upp, visst matlusten är typ helt borta, äter för att jag måste, förutom på helgerna då smäller jag i mig godis! Nu ligger jag iallfall på 11 kg plus! Men så länge magen växer borde jag väl inte oroa mig, är så trött på att oroa mig! Får ta och gå ner och äta lite kakor som jag bakade igår med gott samvete, sånna där medhallon i mitten:P:P mumma:P

Drömde inatt att vattnet gick, fast de var inte vatten dte var blått skumm, det sprutade över hela mig haha:P:P

Trodde jag skulle få havandeskapspenning idag men självklart får jag inte det förrän på måndag, de har sånt system att man får beroende på när man fyller, jag fyller den 28 alltså får jag sent på månaden:( Hoppas jag får in de på måndag iallfall så man slipper krångla med försäkringskassan som just nu ligger på plus här hemma:P

Jahapp:P

Efter att jag skrivit det förra inlägget imorse slutade det göra ont typ helt, bara vanliga sammandragningar, typiskt, men man får ju skylla sig själv att man bygger upp förhoppningar varje gång:)

Älskling kom hem lite tidigare<3<3 vi har myst i soffan framför en johan falk film:) imorrn blir det borlänge efter vi vart till barnmorskan, älskling lovade att vi skulle köpa nå bebis grejjer om jag följde med:P:P Barnens hus har ju alltid nåt:P Tycker barnens hus verkar mycket bättre än tex babyprofssen, iallfall i borlänge:)

Ska se klart på unga mödrar sen ska vi ut med bus:):)

Känner mig extremt självupptagen just nu, hoppas ingen tar illa upp, men det är så mycket tankar som snurrar i huvudet hela tiden så man blir aldelles matt:)

Kom ut nu lilla tös, vi längtar sååå mycket efter att få se dig vårat lilla hjärta<3<3 Fast självklart ska du stanna där inne i magen tills du själv är redo för omvärlden<3<3


Godmorgon...ajjjj..

Har sen igår haft "mensvärk" från och till hela tiden, ska inte ropa hej än för det är säkert falsk alarm. Fast det känns som att dte har börjat gjort ondare men det är säkert bara förvärkar som kommer oftare! Vaknat flera gånger inatt men har iallfall lyckats somna om så super ont gör det inte! Sista sammandragningen strålande ner i frambenet också, det har jag inte känt tidigare, bara i "mensmagen" och bak i ryggslutet! illamåendet kommer fårn och till också!

Ska se klart på våra bästa år nu sen få i mig nå frukost, se städa innan älskling kommer hem:):)<3<3 så här ser de sablans jäkla kliande bristningarna ut, sprid er inte snälla:P:P

 Från igår, såhär ligger jag och tjockar mig mest hela dagarna:P:P
Som ni ser i bakgrundne har älskling inte satt upp blobrädor och lister ännu runt fönstrerna, hmm har det gått ett halvår sen sovrummet vart"klart", får tjata på älskling nu i helgen:)<3 Glowing mage:P:P


Har förresten börjat drömt om förlossningen varje natt nu:):) kommer ihåg att inatt tyckte jag inte att det gjorde så ont alls:P:P hihi kommer nog få mig en suprise sen:P<3

Vecka 40




Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

ANTM

Sitter och kollar på Americas Next Top Model säsong 12 på yotube just nu:) Fo och Jessica är mina favoriter hitills:)
Har precis ätit korv och makaroner men av nån anledning vart jag riktigtäcklad av falukorven så rocco vart en väldigt lycklig hund där för en stund när han fick all korv plus massa skinka som höll på att gå ut:)

Jag kan störa mig något fruktansvärt på speciellt amerikanska program när dte kommer till allt detta jäkla bölande! Dom gråter tametusan över allt, precis allt, har de inge psyke i Amerika eller:P Både jag och älskling hatar böl tv så vi kan alltid blippa bort det när vi kollar på nåt:P

Efter många års prat om att vi ska börja spara pengar på allvar så ska vi äntligen få fingrarna ur *** och gå ner till swedbank på fredag efetr vi vart hos bm och öppna ett sparkonto! Ett sparkonto som vi inte ska kunna komma åt via internet banken efetrsom vi kan absolut inte hålla i pengar, spara och slösa släng er i väggen, vi är ultra slösa:P Jag var väldigt duktig förrut att lägga undan och spara pengar men inte längre, och det är ju super viktigt att ha en buffert när man ska ha barn:):) Vi tänkte börja med att spara 1000 kr varje månad, inte så värst mycket men alltid nåt, och som nu när bilen gått sönder märker man verkligen att man borde ha börjat sparat för länge sen:) Lätt att vara efterklok:)

Sen när tösen kommit ut ska vi direkt börja spara till henne med och föra över månadsvis som hon sedan ska få när hon blir 18:P



En vecka til bf:):)

Är fortfarande ruggigt trött hela tiden så det blir nog att spendera denna dag också i sängen som en den latmask jag är, just nu iallfall:P:P Får man ta med laptopen till bb?? Nån som vet?

Hur mycket bebiskläder hade ni med er, först så hade jag packat ner massor men sen har jag fått hört att man inte behöver så mycket:P:P Just nu har jag packat ned två uppsättningar av allt, alltså två pyjamaser, två bodys osv:) Nåt som jag kommer ringa och fråga mamma om hela tiden är det här med kläder sen, hur mycket man ska ha på bebisen, kanske många ser som en självklarhet:P Men jag tycker det är jätte svårt, räcker det till exempel med en sån här overall när vi ska hem från bb:P
 Btw har jag en vit sån här:P

Man är så rädd att man ska göra nåt fel, tex att hon ska få för lite mat och så märker jag inget, eller att hon har för lite kläder på sig så hon fryser eller tvärtom! Förstår ju att det handlar om sunt förnuft men ändå är livrädd att göra nåt fel, är inte alls van med bebisar! Mycket som snurrar runt i huvudet nu, kanske därför jag är så trött, liksom jag kan inte tänka eller koncentrera mig på nåt annat längre som inte har med bebis och göra<3<3

Imorrn kommer äntligen älskling hem igen, då kan jag slappna av lkite iallafall över helgen:):)<3<3

Söta puckot:)

Min älskling e ett väldigt sött pucko:P:P Har väntat på mitt baby dan påslakan set som jag vann på tradera nu i två veckor och mailade vart fan dte tagit vägen:P fick som svar att schenker skickat avi till mailen! Eftersom jag har kontot med älskling så förstod jag direkt vart det mailat hade tagit vägen och ringde upp älskling, och mycket riktigt dte hade han raderat, han hade trott att jag hämtat ut paketet:P:P Hmm han kan verkligen ha lyssnat på mig när jag gått och gnällt här hemma och undrat vart paketet tagit vägen:P:P Tur att han är sötast i världen<3<3

Såg ni alla holywood fruarna igår, minst sagt underhållande samtidigt som det är så pinsamt:P:P Ena bruden är hon verkligen så där trög eller spelar hon:P:P Och Anna anka ja vad ska man säga, såg ni hånskrattet när hon berättade hur kul det var att döda sniglarna, ohh lord:P:P

Har inte orkat gjort nånting idag,har blivit väldigt trött, vet inte om det beror på graviditeten eller vädret men jag tänker iallfall lyssna på kroppen och bara vila, det gäller ju att passa på nu:):) Älskling har nog börjat blivit mer orolig än jag nu:P:P Han har börjat fått svårt att sova, fast samtdigt säger han som jag att det är så overkligt ännu att hon snart är ute ur stora magen:):)

Såg nu att de börjat med rosa bandet kampanjen igen och jag ska absolut köpa detta mopp set i år, har ångrat mig ändå sen förra året att jag inte köpte det så nu ska jag bara ha det:):)



Nu ska jag se på film och gosa ner mig under täcket, tänk om bara älskling kunde vara hemma:):) Men snart är dte torsdag igen:):)<3


Penguin style, 8 dagar:)

God morgon, vaknade precis:)

Sitter och kollar på playhouse disney barsnlig som man är:P:P Ska väcka bus strax och gå ut med han:) Har börjat gått som en pingvin:P Vankar liksom fram:) Gick inte så bra igår när jag och jossan skulle gå igår, det går liksom inte så fort längre och det är ett jäkla tryck fortfarande så fort jag står upp! Känns att magen sjunkit, den har liksom blivit tung på ett annat sätt.

En till del av det som måste vara slemproppen kom igår också:)

Undrar vad man ska göra idag då för att fördriva tiden, har helt tappat orken, är mest trött men skulle behöva rensa ogräset mellan plattorna på uppfarten men hur kul är det då!

Nej nu måste rocco ut:):)


9 dagar, ett jäkla tryck!

Idag är det ensiffrigt:P

Igår började det trycka neråt super mycket, har känt ibland tidigare som att hon trycker sig neråt på nåt konstigt sätt men igår tröck det på mycket mer, varje gång hon rörde sig ett tag så tröck det till neråt, skrek till flera gånger för det var så obehagligt, sen om hon verkligen har borrat sig mer neråt eller om hon kom åt nå nerver vet jag inte! Fast som jag skrivit tidgare så letar man ju tecken hela tiden att det ska vara på gång nu, men det var inte bara det igår, utan jag fick springa och kissa mycket mer än vanligt, kissar ju oifta tidigare men igår/natt var det extremt och jag får springa på toa och göra nr 2 också, och det är mer ovanligt, går på toa ca 3 gånger i veckan så ni kan ju förstå att jag vart förvånad av att få springa på toa:)

Men det kanske bara är sammanträffanden men man kan ju hoppas att det är på g snart:) Sa till älskling imorse när han åkte till södertälje att det ska bli spännande att se om han får åka hem tidigare denna vecka, men han trodde att det inte skulle starta förrän om två vecfkor, så vi får se:)

Här kommer iallfall bilder på magen från idag:)





Taget idag, vecka 39 (38plus4) Har förresten fått bristningar på magen nu, syns inte så jätte mycket men de har kommit nu! Och kliar det gör de vill jag lova:P

Saknar min älskling super duper mycket redan:) Det gör så ont varenda gång han åker till södertälje, helgerna går så jäkla fort! 
Hinner inte svara på nå mer kommentarer just nu, ska duscha en snabbis sen ut och gå med jossan, känner mig jämt så taskig när jag inte svarar på kommentarer eller glömmer att svara på nån:P:P

Envis:)

Blir bäbis lika envis som sin mamma och pappa kommer hon säkert stanna i magen så länge som möjligt:P Börjar bli riktitt otålig nu kan jag lova er:P Var nyss ute och klöpp gräsmattan och rensade ogräs, enda som hände var att jag fick ont i ryggen en stund:P


11 dagar:)

Jag vet att jag uppdaterar jätte dåligt när älskling är hemma, bara så ni vet så kommer jag be jossan skriva inlägg här när det är dags att åka in:P

I torsdags hämtade jag och jossan älskling i södertälje, vart självklart mc d på hemvägen:) Sen hann vi knappt innanför dörren innan vi var tvugna att åka igen, älskling hade fotbolls match i avesta och jag passade på att följa med och gå ut och gå med sofia och alexander:)

Igår gick vi upp i skogen, älskling och jossan plockade svamp, jag tittade mest på och surade att de inte kunde hålla sig på stigen hela tiden:P Hatar att gå rätt ut i skogen utan stövlar och var rädd att ramla, och desutom skulle dte inte vara så kul att vara ute nånstans i skogen och inte vara på en stig om vattnet skulle gå eller nåt:P

Sen hem och städa ur corsan och sedan bege sig till avesta:) Vi grattade svärmor som fyllt år i tisdags och sen hälsade vi på svärfarsan:)

Lagade taco paj medans älskling va på innebandy träning och sedan åt vi såklart den framför dumburken:P Såg nån halvrolig film, managment nånting hette den med jennifor aniston:)

Nu väntar jag på att håret ska torka sen ska ja och älskling och bus ut och gå, och passa på att tanka i dunken så vi kan klippa gräsmattan (ängen) när vi kommer tillbaka:)

Förresten svarar på kommentarerna sen när jag har lite mer tid:):)

Har ingen aning vad som händer sen, känns som jag mest går och väntar och väntar och då har jag inte gått över än:P:P Ligger och hoppas speciellt på nätterna när dte kommer en förvärk att det ska hålla i sig, knäpp man e soom ligger och väntar på att få mera ont:P Har börjat märkt ertt mönster med förvärkarna, de sätter näsan alltid igång efter jag kissat elelr ätit/äter:)

Nej nu har jag inge mer att skriva, ska gå och ge världens underbaraste en puss:):) Vart väckt av att han smekte mig på kinden i sömnen i morse och sedan gav mig en puss, så söt han är, men han kommer inte ihåg att han gjort det:P


Overkligt!

Just nu känns det väldigt väldigt overkligt att man varit så här smal och då var jag verkligen inte som smalast här heller:P Beach 2010 nja:P:P Äsch jag får det finaste man kan få så:):)

 Det här var nån dag efter operationen:):)

Vecka 39



Vecka 39: 17 sep - 23 sep 2009

 

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


Spuck!!

Helvetes jäkla grejjer rent ut sagt:P:P Vart otålig och frågade istället mammas kille om han kunde sätta i basen till bilbarnstolen! Som han höll på med den men nu sitter den där, alltså själva grejjen att få dit den är inga problem det är jäklas bara när den ska sitta åt! Den ska ju sitta stenhårt åt men det går inte hur vi än gör, får åka in på barnens hus och be dom kolla så den sitter rätt:) Satte sen dit själva bilbarnstolen:P Ser lite kul ut när bilen är så liten, men det är ju bara temporärt tills volvon rullar igen:P Det som var synd med corsan var att vi kunde inte ha stolen fram som vi hade kunnat haft i volvon, men som sagt temporärt:P Tålamod e inte min grejj:P




Hemma igen:)

Nu e jag hemma igen från avesta:) Har hunnit hämtat bilen vi köpt av svärmor, träffat sofia och alexander och varit til barnmorskan:)

Alla värden var lika bra som vanligt:) Fast denna gång hade jag inte gått upp, utan ner över ett kg, jag som fasat för att väga mig, eftersom vi ätit pizza två gånger denna vecka, glass varenda dag, godis och så har jag knappt rört mig:P Så nu e man nere på plus 12 kg igen då:) Fast magen växer ju iallfall och dte är dte viktigaste att tösen växer:) Sf måttet var 36 och hjärtljuden 144:)

Barnmorskan ville gärna att jag skulle ringa om vi hunnit fått innan vi ska dit nästa vecka för hon skulle tycka det vore så kul att veta, efetrsom vi ska föda i ett annat landsting så kan hon inte gå in via datorn och se om vi åkte in:):) Imorrn går jag in i vecka 39 också:):)

min sf kurva:) Mitten strecket är "normalt" och jag har väl vara nere på "nornalt" en gång iallfall:P:P

älskade volvon den står där den står:( motor har vi hemma till den, nu gäller det "bara" att byta ut den!

men som tur fick vi köpa detta "vrålåk" av svärmor:):) nu kan vi andas ut iallfall om det skulle bli dags att behöva åka in på förlossningen, man är väldigt beroende av bil när man bor i norberg:)





innan vi klöpp bus:)


Berättade om det som jag trodde var en del av slemproppen till bm och hon trodde att det sannolikt kunde vara en del av det, men det kan ju ändå ta några veckor innan det hände nåt:)

Kroppen är bra finurlig den, när jag var sjuk så trappades förvärkarna ner och har nu börjat kommit tillbaka sen jag vart frisk, bm sa att kroppen är duktig på att inte ställa in sig för förlossning när man är sjuk:):)

Har precis kollat på unga mödrar:) Ska väl göra nåt att äta:)

Älskar min michael och vår bäse mest:):)


14 dagar:):)

Shit idag är det exakt två veckor till bf, 14 dagar, det är ju ingenting:P:P

Sitter och kollar på våra bästa år:) Hmm undrar hur många år man följt det till och från nu:P Fast det ska ju vara Belle och Shawn:(

Idag ska jag alltså till avesta, skulle ha åkt med bussen vid ett nångång men mamma ringde och sa att nicke skulle hålla på med sin bil i vårt garage så jag kunde åka med han tillbaka till avesta, jätte bra eftersom jag inte gillar bussar:P
Men nu vet jag inte istället när jag kommer iväg, jag som skulle hinna träffa både sofia och zandra innan men nu vet jag inte alls vad jag hinner!

Men ska in till avesta både imorrn och fredag så nån av de dagarna borde jag hinna träffa dom om jag inte hinner idag:)
Imorrn hämtar vi hem älskling också, tur att jossan ska med och köra,
för köra till södertälje gör jag inte, till eskilstuna kan jag köra men inte en meter inne i södertälje, eller jag har gjort det två gånger när jag jag va med älskling och skulle hämta han en dag från jobbet och få hem bilen en annan dag, men shit vad nervös jag va:P

Nu är det top model 4, en av få säsonger då rätt vinnare vann:P



Nån mer som det krånglar för när ni ska komma in på min blogg? Ibland kommer jag inte in fast jag skriver rätt lösenord!

Skogspromenad:)

Kom precis hem från ica med jossan:) Innan va vi ute på en skogspromenad:):) Riktigt skönt, och vilken härlig luft det är i skogen, skulle man bo i skogen skulle man nog aldrig behöva ta astma medicin:)

Gick hur bra som helst att gå, tror jag knappt fick en sammandragning, sa till jossan att det känns då inte som att man är höggravid, inte just då iallfall:)

Imorrn blir det nog också en skogspromenad när jag kommer hem från avesta, ska till barnmorskan och hämta hem "nya" bilen:) Vi har fått köpt en opel corsa av svärmor då hon köpt ny bil:) Älskling ska ha den som pendlar bil och jag ska ha volvon efetrsom den är kombi så jag får plats med vagn och allt:P













Slänger även in ett litet tips, om det funkar det kan jag inte garantera:) Fick höra för några år sen att vaselin är bra för ögonfransarna, att det ska ge näring, och lypsyl ska funka likadant:) Jag har börjat haft på lypsyl på ögonfransarna på kvällarna när jag sminkat av mig:) Har bara testat i nån vecka men det känns jätte bra, det känns som att fransarna "sitter" bättre och resultatet blir mycket bättre när jag sedan på morognen har på mascara:) Sen om de är verkligen funkar eller om det är hjärnspöken som tror att det funkar det vet jag inte:P:P


Hoppas förretsen ingen tar illa upp om jag inte svarat på alla kommentarer, fick en hel del vid lösen inlägget men ni ska veta att jag är jätte glad att ni alla ville ha lösen:)<3<3<3

Stora kaggen:)

Som vanligt får jag ju inte glömma att lägga upp bild på kaggen även denna vecka:):)

Har sovit så bra inatt med, så underbart att bara behöva kissa en gång:P

Slänger upp två bilder från i lördags med:)






Korten är tagna idag, vecka 38 (37 plus 5)
Tror magen börjat sjunkit nu:)

 Hemma hos jossan och gnubert, grabbarna grus (gnubert, tobbe och jocke)


 och finaste jossan<3<3

 Nu kan jag se på big brother igen på kvällarna:P:P

 Försöker spara ut naglarna, och det är svårt efetrsom jag alltid varit en nagelbitare och har väldigt mjuka naglar:P


Puhu



Filmade detta igårkväll:):)

Så nu var bloggen alltså lösenordskyddad, känns skönt:):) tycker det är väldigt kul att så många ville ha lösen:):)

Säkert många som fått dubbla mail, det krånglade som bara den när jag skulle skicka mass mail så jag fick sitta och klippa ut var och en och skicka, tog sin lilla tid:)

Nu när jag har lösenord på bloggen kan jag också skriva lite mer personligt, kan ju börja med mina "underbara" bristningar jag fått:P:P

Redan i vecka 12 fick jag ju bristningar på brösten och de har spridit sig som jag vet inte vad, över hela brösten:(:( Observera att de inte växt en cm utan brustit ändå, för nån vecka sen fick jag även bristningar på låren och rompan, inte så många men ändå, magen den har jag smörjt som bara dne med weledas havandeskaps olja och har inte en enda bristning där:):) Vet inte om det beror på oljan eller vad:P

en del av bristningarna på ena tutten:(:(

dom små på låret!




Som sagt så kan jag ju skriva lite mer personligt och ingående nu och tänkte höra med er om det här med slemproppen:P:P

Har läst lite att det är som en seg propp som kan komma i lite olika skepnader:P Och att man oftast märker av den:P  Igår när jag skulle torka mig så kom det på pappret nåt genomskinligt och segt ut, som slajm:P Vet inte hur jag ska kunna skriva det så det blir mindre äckligt:P Såg inte ut som en flytning för det har jag haft massor av sen den dagen jag vart med barn, och flytningar är ju oftast mera vita, den här var helt genomskinlig, vad tror ni kan det vara slemproppen?:P:P


Dags för mat nu tänkte jag, bara ätit frukost idag, som jossan lagade till mig medans jag klädde på mig:P:P
Vi såg förresten bridewars idag, bra film med ett oväntat slut:)



Är förresten nästan helt frisk nu::) Så skönt:):) fick sova nästan hela natten också, bara upp med älskling innan han åkte till södertälje:):)










He is not just that in to you:):)

Först och främst måste jag säga att jag tycker det är jätte kul att så många vill ha lösen:):) Ska fixa med allt dte där imorgon och skicka ut lösen:) Såg att det var nån som glömt att skriva sin mail, och dte kan bli lite svårt då:P:P

Iallfall har jag och älskling sett på på filmen: he is not just that in to you:):) Och jag älskar den:):) Den var ruggigt bra:) Hela ide´n till den startade väl i sex and the city har jag för mig:) Den handlar om tjejer som trånar och söker efter tecken från killar att de är intresserade fastän de inte hör av sig och tjejkompisarna säger snälla saker som att han kanske e bortrest mm:)

Tänk om man sett den filmen när man var 14:P:P Det hade man haft mycket nytta av och man hade garanterat sluppit och vänta på det där sms eller samtalet som aldrig kom:)

Jag har inte haft många seriösa förhållanden men det stämmer ju så jäkla bra in, de som blivit nåt då har killen visat sitt intresse annars har det ja bara blivit kattskit och man har letat efter tecknerna:):)

När jag sovit hos älskling första natten och han följde med mig till porten morgonen efter så frågade han precis när jag skulle gå in efter mitt nr och skickade sms till mig nästan direkt sen:P:P He was that in to me:P:P

När man ser speciellt hollywood filmer känns det som att det alltid är killen som ska avgöra hur det ska gå i ett förhållande, man får nästan aldrig se att det är en kille som sitter inne och väntar på att tjejen ska ringa eller att det är tjejen som inte vill gifta sig:) Är det bara jag som tror att det bor lika många tjejer som killar på denna jord:P:P


Älskling fick pröva gnuberts cross igår, och ja självklart ramlade han av, mitt hjärta då, vart sur att han förstört nya kläderna men ack så glad att han inte gjorde illa sig mer än han gjorde:) Så nu kan ni ju gissa hur tjatet går här hemma, han sitter och kollar på crossar:P Känner han att vi har råd får han självklart köpa en men då ska han tamefsaiken ha alla skydd som går annars kommer jag få äta lugnande varje gång han ska ut och åka:P:P

Shit vad mina fötter och ben har börjat svullna upp, började seriöst att nästan grina igår, fick knappt på mig nå skor och stövlar det gick inte alls, korta jävla prinskorvar har man till ben nu:P:P mer än vanligt:P

När vi skulle ner till portan försökte vi seriöst i 10 min att få på min skor, älskling tröck och jag skrek till slut fick jag ta jossan ballerina, och hon har två storlekar större än mig:P Och förlovningsringen den sitter där dne sitter, ska ha på mig den så länge jag bara kan, men måste ta av mig den snart så inte jag får lov att klippa upp den:(:( Jag är den enda av oss som inte tappat bort sin ring, älskling har gjort det tre gånger men det får bli en annan historia som jag kan skriva om nån dag:P:P



Glöm inte brot inlägget under ifall det är nån mer som vill ha lösen:):) kommer inte skicka ut nå lösen förrrän imorgon nån gång så ni vet:):)



Min gulliga svärmor kom precis förbi med lite grejjer från weleda:) En sån här råsaft som är bra när man är gravid, ammar:):) och sen två babykit:):) tusen tack:):) Gillar verkligen weleda:) Nån som testat deras föreberedelse olja?

Lösen!

Från och med måndag kommer jag sätta lösen på min blogg! Får se om det kommer vara så hela tiden men just nu känner jag att jag vill ha det, förlossninegn närmare sig med stormsteg och jag vill ha koll på vilka som ska ha koll på mitt liv, speciellt när det inte bara handlar om mig själv snart:) De som vill ha lösen kan skriva kommentar med deras mail så skickar jag över den sen!

Bye bye bd:(



Fick precis mail på bilddagboken att dessa två bilder blivit bortagna! Ohh my l...! Skulle vara jäkligt kul att veta vem som anmält dem! Om nån tycker dessa är lättklädda så borde hälften av alla bilder där bli bortagna för i jämförelse med många är de väldigt påklädda! Är väl nån avundsjuk nolla som anmält dem! Nej hädanefter blir de inge mer bilddagbok:(

Konstig vana:P

Ju mer jag tänker på en vana jag har ju knepigare tycker jag den är:P:P Säkert fler som är som jag:)

När jag har nånting som börjar ta slut, tex en spray flaska, schampoo, smink eller till och med nån mat så känner jag att jag måste bara göra slut på den på stubinen eller låta den vara helt, saken förlorar sitt syfte för mig och jag vill bara bli av med den så jag kan köpa en ny fräsch:)

Oftast brukar detta resultera att jag samlar på mig saker eftersom jag alltid lyckats köpa en ny tex deoderant innan den gamla e slut, men har börjat tänkt efter att det är ett ganska sjukt beteende:P
Märkte för några dagar sen att en ansiktsrengöring började ta slut och då kommer tanken upp att den vill jag inte ha kvar så först sminkar jag av mig med den flera gånger om och märker att den tar inte slut ändå, vad gör jag då jo jag tvingar på älskling den och gör rent hans ansikte flera gånger:P:P Lyckades inte få slut på den och övervägde ett tag på att slänga den men nånstans har man nog kvar lite förnuft:P

Nån mer som är som jag:P Eller är det bara jag som är så knäpp:P


Liten:)

Tycker det är extra kul att titta tillbaka på bilder när man va liten nu när man själv ska få en dotter:)
Här e några av de jag har, knäppt kort på dme med mobil kameran så kvaliten är väl inte den bästa:)















Sååå söt::)

Jag har verkligen världens underbarste älskling:):) I twilight så förklarade killen sin kärlek till tjejen med att säga att hans kulle kunna dör för henne och älskling vänder sig mot mig och ser så där super söt ut som bara han kan och säger:
- Jag skulle kunna dö för dig:):) Sen böjjer han sig självklart mot magen och säger det till tösen med:):)
Och självklart fick han samma svar tillbaka:):) Jag älskar dig min älskade över allt, dig och bebis<3<3<3 Ingen gör mig så lycklig som du:):)<3<3<3



 Lika kär i dig som den dagen då jag fölll pladask för dig, 28/5 2004:):)




Längtan, 19 dagar till bf:):)

Att man kan längta så här mycket trodde jag inte:):) Hoppas du är redo snart älskade lilla bebis att komma ut till oss:):)

På familjeliv kan man verkligen fastna bland alla trådar och en hel del är riktigt intressanta:) Läste lite om knep för att få igång förlossningen (tror de är allra bäst att vänta ut barnet tills det själv är redo) men jag tycker inte att små knep som att ut och gå och så vidare är nåt farligt men sen kommer vi till de som blir som maniska och ska bara ha ut barnen! Läste om nån som självklart kände nån som rispat sönder hinnan själv så vattnet gått, och att folk dricker nån olja som ska starta förlossningen i vissa fall och att en tjejsbebis inte var redo än att födas och troligen dött pga av hennes egoism:( Går jag själv över kommer jag säkert själv att klättra på väggarna men en klok människa hade skrivit att vad gör dte egentligen om man väntat i 40 veckor om man sedan måste vänta i dryga 2 veckor till och dte stämmer ju så jäkla bra:) Det har verkligen blivit en hysteri att få ut sin bebis så tidigt som möjligt, nästan som en tävling bland många, och jag tänker inte låtsas som att jag själv inte blir tok avunsjuk när man får höra att de som ska ha runt samma datum som mig själv redan fått:) Men den som väntar på nåt gott...

Fortsätter veckorna gå så fort som de gjort sne v 30 så kommer dte nog inte bli så jobbigt ändå, men skulle hon känna sig redo att komma nu är hon så välkommen så:P:P




Igår fick älskling nå ryck och ville åka till media mark i västerås och jag kände mig bättre så jag följde med, var extra noga att inte hosta öppet utan bvara i armvecket:P Han köpte nån grej till wii dosorna, wii motion plus tror jag dte hette så nu kan vi spela det här spelet, men jag tycker det är lite synd att man måste ändå ha massa andra tillbehör till vissa grejjer:)
Hämtade ut kameran på hemvägen och är verkligen kanon nöjd med den:) Nån som vet nån snygg kamera väska som helst är rosa och i ett hårdare material?

Hade ingen feber inatt heller, såå skönt och har hostat mindre idag:) Följde med jossan och handlade i avesta, köpte även ett par jätte snygga svarta tight på franzens:) Sen gick jag ut och gick med jenny och bara pratade:):)

det gick bra för älsklingen på begravningen:):) vi hann se på twilight när han kom hem innan han drog iväg och spelar innebandy, filmen var riktigt bra:)

Vi såg även män som hatar kvinnor för några dagar sen, ruggit bra film, en av de bästa jag sett:):) Blir nog att vi ska se på uppföljaren på bio nästa helg med jossan och gnubert:):)

Helt plöstligt idag började tandköttte svullna upp längst in och det gör piss ont, bara sådär liksom, mysko:P
Det blev ett långt inlägg, nån som orkat läsa:P:P

Gav upp

Blir så matt på detta hostande, gick upp strax innan sju, tyckte synd om älskling som ska behöva ligga vaken för att jag hostar:( Nu vill jag bli frisk orkar inte sitta inne nå mera:( Blir att ringa barnmorskan idag och säga att jag inte kan komma imorgon!

Tänkte att jag strax skulle ta och väcka älskling, mitt hjärta:):) Kunde inte sova igår kväll/natt pga av hostan så älskling och jag satt uppe och drack te och åt macka, skit mysigt:):) Får se om kamera avin kommer med posten om cirkus en timme, får pallra mig ner med älskling på byn då, hans ka klippa sig:) Har jag berättta om när jag skulle boka tid till han sist, han säger att dte är min grej att ringa och boka saker och dylikt:P:P Iallfall så ville älskling ha en klipptid snabbt, helst redan samma dag eller dagen efter och hur stor är den chansen:PRingde runt iallfall, och hörde på en frisör att hon var tveksam om hon hade tid så jag drog till med en liten vit lögn att han har jätte lite hår:P Men då ska vi hinna sa hon:P Men det är bara det aqtt lite hår kan ju tolkas hur som helst:P:P Och älskling har tok tjockt hår och mycket hår så frisören hade blivit lite paff när han kom in, hon hade väntat sig en halvflintskallig kille och frågade om hans flickvän hade synproblem:P:P
Vad gör man inte för sin älskade:P:P

Måste ta mig förbi apoteket med och köpa slemlösande tabletter, har nåt hemma men vågar inte äta nåt utan att jag vet att det är okej, överdriven eller försiktig, tolka det hur ni vill:P Men finns det något drygare än när man hostar och hostar tills man nästan kiknar och slemm fanskapet endå sitter fast i halsen:(

Ska njuta lite till av att titta på min guppande mage, trodde bebisarna skulle bli lugnare mot slutet, inte denna bebis iallfall, men jag njuter,
sen gå upp och väcka älskling:):)

Vecka 38

Vecka 38: 10 sep - 16 sep 2009

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.



Baby dan:)

Just nu är ett supersött påslakan set på väg hem till oss:):) Fick tag å ett baby dan princess collection påslakan set till vagnen:):) Samma färg och mönster som på våran skötbädd, syns dåligt men det är ljusrosa med prinsessor och så står dte princess:):) Så himla gulligt:):) Gillar verkligen baby dans collectioner, så fina:):) satt och kikade runt och hittade detta dröm märke på bay saker, undrar om det finns i sverige:)

Kan man nånsin få nog av att shoppa babysaker och speciellt rosa baby saker:):) Skulle inte tro det va:P:P

 Samma som skötbä'dden:):)

 Helt underbar collection från tiny love, håll tummarna att detta finsn i sverige, fast tvekar:P

Och avstår gärna från att höra tänk om det inte är en flicka:P:P Är ganska trött på dne kommentaren:P:P vi har inte betalat någon för att vara halvsäkra på könet:P:P Men man ska aldrig säga aldrig:P

Upp och ner:P

Hamnade här endå, inte riktigt min grej att ligga still i sängen och inte göra nåt även fast jag är sjuk:) Hade bestämt mig att inte lämna sängen imorse men efetr 10 min vart jag rastlös så då följde jag med älskling ner och åt frukost:P:P Sen vart jag ännu mer rastlös och bestämde mig för att ta tag i älskling verktygs skåp, har nog stört mig i över fem år på att han bara slänger alla sina verktyg, skruvar och dylikt hulller om buller:P Snodde nån fiskelåda och satte igång att rensa och dela upp allt, och när jag skriver delar upp allt så menar jag det, jag har sorterat upp alla skruvar, muttrar, ja allt och lagt det i ordning:P:P det tog sin lilla tid men ack så bra det blev:P

Sen när jag var klar med det var jag piggare också och gick på nästa projekt, att klippa roccos päls som växer som ogräs:P:P Fick till och med lite hjälp av älskling:) sen vart dte bara tvättning sen har jag lyckats lata mig:P

Kameran är redan framme, när jag kollade kolli nr så hade de redan skickat ut en avi, mysko jag som fyllde i sms avi men det kommer nog imorgon:):) Riktigt skönt för jag har varit riktigt orolig att vi ska vara på väg till förlsossningen och stå där utan kamera:) när vi träffade jocke igår i glassbilen tyckte han att micke skulle filma förlossningen och lägga ut på youtube hahah finns säkert nån sjuk jävel som gjort det:):)

Jocke saknar jag verkligen, han var verkligen min allra bästa killkompis, han kunde man prata om allt med och det är så annorlunda att ha en killkompis, man kan vara sig själv på ett annat sätt och det och det är mer ärligt på nåt sätt med:):) När vi snart har två bilar då jäklar ska jag bättra mig och börja hälsa på han oftare:):)


Älskling sitter och gormar igen framför tv´n, fotbolls match:P snart blir det att hämta öronproppar:P

Imorrn e en liten milstolpe till i graviditetn för då e tösen färdig:P Sen ska hon bara lägga på sig hull och komma ut till oss:):) Mern det är så skönt att veta att man kommer slippa hamna på för tidigt födda om hon inte skulle vilja titta ut innan 00, 00 inattt då haha:P:P

Älskling e helt säker på att hon kommer bli pappas lilla flicka medans jag säger att det kommer bli girlpower här hemma:P:P Bortskämd av pappa kommer hon absolut att bli iallfal:P:P

Tror jag kommer ringa imorrn till barnmorskan och säga att jag inte kommer på fredag och jag inte mår helt bra imorgon, känns inga bra om jag skulle smitta nån annan gravid på mvc, men lite surt ändå för jag älskar verkligen att åka dit:)


Sämre

Vart sämre inatt, hostan har blivit värre, snorig och ont som satan i halsen så om jag inte bloggar nåt på några dagar vet ni:P

Började packa bb väskan lite igår, gjorde det mest bara för att inte för att jag förstått att jag måste göra det snart:P:P Satt upp en lapp på kylskåpet vad som ska tas med så älskling kan hjälpa mig:) Journalen e ju trots allt det viktigaste, det andra kan älskling hämta sen om det skulle vara så:) Vi kom på att vi måste kolla så våra digitalkameror funkar eftersom jag visste att de krånglat, först funkade ena skit bra, sen efter att jag tagit i den började blixten krångla igen:( Och den andra ska vi inte ens tala om:P
Så det fick bli så att jag beställde en ny, skulle aldrig förlåta mig själv om vi skulle missa att knäppa kort på tösen när hon kommer:):)

Ville egentligen ha en rosa men va snäll mot älskling och tog en svart så han kan ha den med:P

De va rabatt på den också, bara 998 kr istället för 1400:)

De andra två digitalkamerorna åker ner i lådan igen eller hamnar på tippen:P:P


22 dagar kvar av 280 dagar:)

Är lite bättre nu men hostan vägrar ge med sig, undrar varför den blir tusen gånger värre när mna ska sova och precis när man vaknat:( Men nåt som är skönt är att älskling är hemma::)) Han är sjuk så sällan så det gäller att ta vara på dne extra tiden han är hemma:):) OCh härligt att bara mysa och ta hand om varandra:):) Det är en sån trygghet också att ha han hemma, när jag får ont så kurar jag ihop mig bredvid han och plötsligt blir allt så mycket bättre:):)

Det här med att bada/duscha hjälper mot förverkar kan jag garantera:P:P Fick satans skit ont igår, det gjorde så ont att jag fick lov att testa at duscha och vips efter fem min vart det bra:):) Ritkigt skönt:)

Måste va frisk till på fredag iallfall för då är det dags för barnmorskan igen och älskling måste också va frisk för han ska på sin farfars begravning, egentligen skulle jag också följt med men vi har pratat igenom och jag känner att jag inte kommer orka sitta i en bil halva dagen, absolut hade jag följt med om jag inte varit höggravid, tro inget annat:)

Ikväll blir det filmmys, män som hatar kvinnor, vi har hunnit gått igenom några filmer de här dagarna:)

Slänger upp en bild på magen också, tagen igår, tycker den inte växer nå mer nu, eller är dte jag som blivit så van med den, tycker inte ens den är ivägen nå mer förutom när jag ska äta i stora rummet för då måste jag luta mig framåt till bordet:)


 magen igår vecka 37 (36+4) ser jätte konstigt ut med alla blodkärl som blivit super synliga!

Slänger också upp en bild så ni kan få se vilken skillnad dte är på magen på kvällarna, den är mycket större på kvällarna:) Barnmorksna sa att dte blir så för att kroppen orkar inte hålla inne allt eller nåt sånt när man vart uppe en hel dag, sen sjunker det ihop igen under natten:) plus att det är mat i magen på kvällen såklart:P:P Om inte annat märker man detta på kläderna, på morognen kan ett par byxor sitta bra sne på kvällen måste man byta till ett par större för de andra blivit för små:P:P



puss och hej:):)

Sjuka

Japp precis som rubriken lyder så har vi blivit sjuka här hemma, va inte bara fläkten som spökade:P Men tror inte det är nån svininfluesna, utan en helt vanlig förkylning, varken mer eller rmindre, men kommer nog inte träffa nån på några dagar ändå för att vara på de säkra sidan!

Rätt mysigt samtidgt som det är drygt att vara sjuk, bara mysa ner sig i soffan och glo på film:) Fast ni vet ju hur karlar är:P Hmm rätt jobbiga som sjuka:P

Vad tror ni:)

När tror ni att vår lilla tös kommer titta ut:):) Mamma hade vart hos en vännina och spått sig och hon hade sagt att jag kommer gå över och få om fem veckor, alltså om det stämmer så kommer jag gå över 9-10 dagar ungefär:P:P Brukar vara skeptiskt till sånt! Vad tror ni, september bebis som bf säger eller en liten oktober tös:):)


Hahah ni skulle precis har hört djungelvrålet från övervåningen, det var ingen mindre än min kära darling som skrek så taket nästan lyfte, sverige msået ha gjort mål:P Hörde hur han nyss lät som en spottkobra och spydde ur sig svordomar:P:P Nu sitter han och klappar händerna:P Förstår inte hur man kan vara så intresserad av sport, visst enstaka grejjer man han kollar på ALLT, kollar sporten på text tv sisådär 15 gånger per dag sen kollar han minst lika många gånger på sportbladets hemsida och läser igenom varenda artikel, nu snakkar vi inte om att han bara snabb läser utan han läser allt:P:P Min älskadesportfåne:P Vart mindre glad på han när han sa att innebandy klubban han haft sönder kostade 1200, såå ondödigt:P

Äntligen:):)

I veckan ska vi köpa en till bil:):) så så fort volvon e lagad så kommer vi ha en varsin bil:) Gissa om jag är super glad nu:):) 25 dagar idag då:P Hade lika ont i natt igen, vart nog för första gången riktigt rädd hur ont det kommer göra sen, låg och tänkte att jag e inte redo än och grät nog en skvätt:P:P Men till slut somnade jag iallfall:P

Ska gå och krama om min underbara älskling nu:) Ont i halsen igen så pussar det får han vänta med:P

26 dagar:):)

Sov inte mycket inatt heller, sprungit på toa, la mig i sängen, fick en förvärk somnade till slut sen samma visa om och om igen tills jag tröttnade och gick upp vid 06! Fast då fick jag mer ont så jag gick upp för att få lite sympati från älskling, la mig och kved bredvid han, han var så söt och försökte få mig att må bättre, vad skulle jag göra utan dig mitt hjärta, vart lite skrajj när han frågade om vi skulle åka in nu:P Men dte gick över efter en stund så jag fick lite sömn iallfall:)

Vid tolv drog vi till barnmorskan, pratade ganska mycket om det här med västerås och vi kom alla fram till att västerås kan nog vara dte bästa alternativet rent ut sagt nu för nu har de ögonen på sig och måste sköta hygienen och allting perfekt:):) Mina nerver känns lugnare nu:) Och hon sa att sånt där händer på precis alla sjukhus!

Magen växer som den ska, sf mått 35, hjärtljuden 144 och jag har gått upp totalt 13 kg nu:)
Berättade om hur ont jag haft i morse och hon sa att dte är ju perfekt om jag får i helgen nu när älskling är hemma hihi men sen sa hon att vi ska nog hinnas ses en gång till innan bebis e ute:) Och det tror jag garanterat eftersom 7 av 10 försföderskor går över tiden:)

Sen har älskling och jag spelat monopol, älskling e en sån fruktansvärt dålig förlora så jag fick ge han normalstorg efter att han surat att jag snott den av han:P:P Självklart vann ju han då också:P

Fick sånt super sug sen att pyssla med nåt, kände att jag bara var tvungen att göra nåt så jag klippte sönder ett par helt nya och oanvända panel gardiner och sydde en förvaringpåse, ska sy flera men har hitills gjort klar en:)

Färgen är inte aprikos utan ljusrosa:)

Nu väntar jag in älskling som är och spelar innebandy, han kom först hem efter 15 min då han haft av en klubba:P Duktigt älskling:P Svarar på kommentarerna en annan gång, i promise:)





Svårt val:)

Frågade älskling vad han tyckte om namn stavelsen egentligen och det han vill helst är att hon ska heta isabella:) Isabella Fors:)
Har lite att tänka på nu och tror inte vi kommer bestämma oss helt förrän hon är här:) Som det känns nu vet jag att om jag skulle vilja så skulle jag få som jag vill alltså izabelle, men det känns mycket bättre att älskling ska få vara med och bestämma, och isabella är ju absolut lika fint, det är ju bara jag som hakat upp mig på just belle, ni vet våra bästa år:P:P och sen z för att det är annorlunda:) Men håller ni inte med om att det är bättre att mötas på mitten så båda blir nöjda än att ena ska vara helt nöjd och den andra halvnöjd:P

Jag måste nog komma ur det här egostadiet att jag inbillar mig att hon är mer min än hans för att jag bär på henne:P:P Jag vet att jag e bra knäpp ibland:P

Imorrn ska vi till barnmorskan:):) Verkar inte som jag blittt sjuk iallafall, skönt, älskling tror att jag har ont i halsen på mornarna för att vi har fläkten på fastän det blivit kallare ute, och jag kan nog hålla med han där:P

Natti natti allesammans, svarar på kommentarer imorrn om jag hinner med:):)

Älskar min lilla familj mest som snart e lite större<3<3<3




Z eller S:)

När jag hade svårt att sova igår kom jag på att vi inte har något mer namnförslag än izabelle, så nu får man verkligen hoppas att namnet kommer passa:) Har hela tiden sagt att jag vill att det ska stavas med ett z men älskling sa förr förra veckan att han vill att det ska stavas med s, hur allvarlig han var vet jag inte, men nu har även jag börjat tvekat, vad tycker ni: IZABELLE ELLER ISABELLE! anledningen till att jag vill ha med z är att det ska bli lite annorlunda, men står älskling fast vid att det ska vara ett s så får han bestämma, inte så mycket begärt:) Ni får gärna ge andra tjej namn förslag:) Utifall det absolut inte passar:) Gillar mest utlänska namn:)



Vecka 37



Vecka 37: 3 sep - 9 sep 2009

 

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.




Det stämmer då verkligen att man kissar mer:P Vilken kissruska man vart inatt, utan att överdriva har jag nog sprungit och skvätt 10 gånger, skit drygt då jag haft svårt att sova på det! Om en vecka är tösen fullgången:):):)

Idag kommer älskling hem också, ska städa innan och funderar på att göra en lasagne, känns som jag börjar bli förkyld också så vet inte om jag kommer orka ut och gå med lottis idag, vi får se, man känner sig ju alltid sämre på morgonen och på kvällen:)


Avesta idag:)

Har bestämt mig för att ajg ska försöka att sluta grubbla nu över allt, dte är så jäkla frustrerande att jag inte får njuta av min graviditet:) Har alltid när jag var yngre drömt om hur underbart det måste vara atta vara gravid och nu pga av min oroa så kan jag inte njuta fullt ut, hela tiden är dte nånting man ska oroa sig över, de första veckorna var det missfalls risken, sen rädd att det skulle vara ma, sen att det inte skulle vara nåt där på rul, sen att bebis skulle födas för tidigt, ja nio förstår mönstret! Men måste påpeka att varenda spark och rörelse inne i magen gör att jag njuter fullt ut, det blir som ett lyckorus genom hela kroppen när man känner sin lilla bebis böka runt där inne:):)

Egentligen är dte knäppt att jag oroar mig så mycket, inget blir ju bättre av det, jag mår ju knappast bättre av det och bebis kan ju inte må bra av att jag är orolig, så nu ska jag föröska så mycket jag bara kan att njuta av min fina mage och bara ta det lugtn de här sista veckorna för får älskling som han vill ska vi bara ha ett barn och det betyder att jag aldrig mer kommer få uppleva dne här underbara känslan som det ändå medför att vara med barn och den gosiga magen:) bort med alla hjärnspöken, fast det är nog lättare sagt än gjort att sluta oroa sig för dte mest betydelsefulla i sitt liv:) Vågar inte tänka på hur det blir sen, kommer jag ens våga åka iväg och handla en kort sväng och lämna henne med älskling, kommer jag någonsin att våga lämna henne till en barnvakt, hihi dte får vi ta då:P:P


Nicke skulle fixa det sista med bilen här i garaget så jag bestämde mig för att följa med till avesta, va ner på stan med mamma, hittade en super söt rosa nalle som vi ska ta med till bb och en öron/pann termometer, sen lite smått till mig:) Vi åt alla familjepizza, blir mätt direkt, knappt nån matlust och det märkts att platsen i magen inte är stor nu:)



 
jag och min fotbolls mage ikväll vecka 36 (35+5)





 fick även ett jätte sött rosa babyset av mamma:):)

nu ska jag ringa världens underbaraste pojkvän:):)<3



Såååå läskigt:(:(

Vart väckt imorse av emma, orkade inte svara men kom ihåg att jag läste hennes meddelande om att tre bebisar dött i västerås på bb:( Svarade att jag inte fött än:) När jag sedan vaknade hoppades jag att det var en dröm, men såg meddelandet och ringde upp emma, hon hade sett dte på aftonbladet:) Här är urklippet från aftonbladet:

Tre bebisar har dött av resistent bakterie.
Samma vecka som barnen insjuknande så avled de

Tre nyfödda barn har avlidit efter att smittats av en multiresistent bakterie på Centrallasarettet i Västerås.

Och ytterligare tre barn var smittade, skriver VLT.

Alla barnen insjuknande i augusti på avdelning 69 för nyfödda sjuka och för tidigt födda på Centrallasarettet i Västerås.

Samma vecka som bakterien upptäcktes så avled tre av de för tidigt födda barnen.

– Kopplingen till bakterien är stark, säger Mårten Hallberg, klinikchef på barn- och ungdomskliniken till VLT.

Vårdades i kuvös

När barnen insjuknandes fördes de till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Där vårdades barnen i kuvös, respirator och behandlades med en speciell antibiotika som bakterien ska vara känslig mot.

Men trots det avled de tre barnen.

Ytterligare tre barn på avdelning 69 i Västerås hade bakterien på kroppen, men blev inte sjuka.

Avdelningen ska desinficeras

Hur bakterien kommit in på avdelning är oklart. Den kan smitta via hudkontakt, som ett handslag.

Prover har tagits på avdelning, utan att bakterien hittats. Inte heller på någon annan avdelning på Centrallasarettet har bakterien påträffats.

Men avdelningen där barnen smittades är nu avstängd och ska desinficeras. kopierad från aftonbladet

FY FAN VAD HEMSKT:(:( JAG VILL VERKLIGEN INTE FÖDA I VÄSTERÅS:(:( NU GÄLLER DEt ATT KNIPA, 29 DAGAR KVAR MEN JUST NU GÅR JAG HELLRE ÖVER:( sTACKARS STACKARS SMÅ BEBISAR OCH STACKARS FÖRÄLDRAR, INTE NOG MED ATT JAG ÄR LIVRÄDD FÖR SVININFLUENSAN, NU DTE HÄR OCKSÅ, DET STÄLLET MAN BORDE KÄNNAS SIG TRYGG PÅ, ETT SJUKHUS, ÄR ALLT ANNAT ÄN TRYGGHET JUST NU:(:(

JAG SOM FÖRSÖKT HÅLLA IGÅNG FÖR ATT SLIPPA GÅ ÖVER, NU BLIR DET ATT SITTA PÅ MITT FETA ARSEL OCH FÖRSÖKA GÖRA SÅ LITE SOM MÖJLIGT!



MAN BLIR JU FAN DEPRIMERAD:(:( JAG SOM VARIT SÅ GLAD ATT DET ÄR MINDRE EN 1 MÅNAD KVAR NU, NU ÄR JAG ABSOLUT LIVRÄDD ATT DET SKA SÄTTA IGÅNG TIDIGARE ISTÄLLET, EN TRÖST ÄR IALLFALL ATT OM EN VECKA OCH TVÅ DAGAR ÄR MIN ÄLSKADE TÖS FULLGÅNGEN, DÅ RÄKNAS HON INTE SOM FÖR TIDIGT FÖDD BERÄTTADE MIN BM:):)

SKÄNKER MASSA TANKAR TILL BARNEN OCH FÖRÄLDRARNA SOM BLIVIT DRABBADE AV DETTA HEMSKA!


RSS 2.0