Sommarnytt till sommarskrutt



Lite nytt betsällt till Isabelle, synd bara att paketeten inte kommer förrän mitten och slutet på maj, men de står vi ut:P

Glad påsk

Glad påsk önskar världens sötaste lilla PåskBelle<3















 <3

De e ingen vanlig dag...

för de är Sofias 23 års dag:) Stort grattis vännen:)


Har varit total bloggtorka, har enbart tid på kvällarna att sitta här och då måste jag plugga inför provet sen prioriteras tv´n faktiskt, är så trött också, måste kanske börja äta dom där jäkla järntabletterna igen!

Har iallfall vart underbat väder, kan ju ingen ha missat, varit mest ute, är vi inte ute protesterar lilla damen i den här familjen med både skrik, fejkgråt, gap, tjat och destruktivt göra illa sitt lilla huvud genom att dunka det i golv, byråer, väggar, you name it, allt för att få uppmärksamhet! Men så fort vi kommer ut är hon en glad skrutt:)

Idag är det lite sämre väder, och jag gnäller inte över det, kan vara ganska skönt efter flera dagar av sool, man får panik förövrigt då att vara inne, jag kan bli väldigt stressad när det är väldigt fint väder, känner att jag "måste" vara ute då även om jag helst skulle vilja ligga på soffan!

Gått in i v 33, går lika fort än framåt och bebis trycker mer och mer ner, vägde mig igår, bävat för det, liksom känt att dte satt sig några plus kg här och där men vart positivt överaskad, 60,3 kg, men även om det inte är många kg jag gått upp så känns dom!

Annars händer de inte så mycket, i helgen firade vi Alexander som fyllde 3 år förra veckan, barnen busade på kalaset och isabelle åt tårta med hela ansiktet och båda händerna, helt plötsligt till och från har hon glömt bort att man kan använda bestick, hon som varit så duktig!


Våran farstukvist är nu riven och upp ska en ny, ett steg närmare flytt i mina ögon:) Och snart kan vi börja måla igen!!:D

 såhär "fint" har vi det nu på ena sidan! Men de kommer garanterat bli kanon:)


Ska strax ta och lägga isabelle och sen blir det städning för idag kommer älskling hem, även om ja är lite smått irreterad på han, han är envis, jag är envis och oftast tycker vi totalt olika, igår hamnade vi i diskussion om färstingmedel, hur ska ni göra med era djur?
Jag vill ha ett giftfritt bärnstens halsband och han vill ha frontline:/

 





 









Fick finbesök av Lottis och lilla söta Lowe här i veckan:) Isabelle vart stormförtjust i sötnosen:)



     

   









 Magen i förrgår, hmm då var det 31+6





Att det ska ta sån tid att lägga upp bilder, isabelle har redan sovit i en timme och jag har bara suttit här:/ Nej nu ska jag sätta fart:)




Älskar dig min lilla underbara prinsessa:):)


Mjukglass

Blir ett snabbt inlägg med lite bilder! Sitter nämligen och letar efter att köpa fotskydd till vagnen, hade hoppats på att man kunde beställa från Phil & teds hemsida, de har ju en del reservdelar, för explorerns fotplatta borde ju passa till min sport, men icke:/
För er som inte har phil & teds så är det så att där isabelle har fötterna är det bara tyg, ni kan ju gissa hur fint det blir, hon har haft åkpåse så fötterna har nuddat tyget typ 3 gånger men ändå är dte lortigt och nopprigt, men på explorern, nya versionen har de satt dit en plats grej för att skydda tyegt, det är alltså den jag är ute efter!!

I torsdags föddes äntligen Josefines och Mickes lilla Nova, och vilken söt liten tjej det kom ut:):) Imorrn ska vi hälsa på:)

I lördags grillade vi med Sofia, Johan, Alexander och lilla Wilmer:) Snällare bebis än Wilmer har jag aldrig träffat:D
Och idag drog jag och isabelle till avesta, träffade Felicia och åt årets första mjukglass:) Isabelle började säga Felicia också, och även Nova efter att jag sa att vi skulle leta kläder till Nova, och äntligen har hon börjat försöka säga sitt namn, som jag nött, än så länge e det Iiisa:)

Bebis trycker sig mer och mer ner för varje dag, så här kände jag inte alls med Isabelle, riktigt obehagligt ibland, känns nästan som man ska kissa på sig när hon bökar sig ner!

 






 älskade vackra busunge

 bus














 vårtecken på vår gård:)



 <3





 Tur att hon är ren hmmm 5 min iallfall efter varje ombyte!!!





 Mitt allt<3 Tänk att du ska bli storasyster underbara unge<3







Dags att sussa... och hoppas att dte blir lika underbart väöder imorgon med:D


Ni anar inte min lättnad

Håller tummarna att Nova kommer snart, vaknat hundra gånger inatt och väntat på sms från Josefine, hoppas de går undan nu gumman! Iallfall så skulle jag jämföra när jag sms med henne om hur fort/segt allt gick för mig när isabelle kom till världen, och vilken chock jag fick! Trodde jag hade koll på min förlossning, har ju ändå gått igenom den med barnmorskan men oj oj så fel jag haft! Blandat ihop saker och trott andra men nu såg jag allt svart på vitt och önskar att jag kollat nogrannare tidigare!

Tex trodde jag att de tog vattnet mycket tidigare, flera timmar tidgare och att jag fick edan vid 6 cm då det gjorde pain in the ass ont men så va inte fallet! Kom in 03,55 till förlossningen, öppen 3 cm, haft lätta värkar sen 18 då, 07,30 hade jag bara öppnat mig 1 cm till och fick morfin att sova på, sen när jag vaknat/vilat tog de hinnorna 11,51 (trodde de va många timmar innan) sen gick de fort, 13,55 va jag öppen 8-9 cm och då gjorde det ooont så jag fick eda, sen försvann all smärta och jag var helt öppen 14,30!

Jag trodde att jag kanske fick edan runt 10 och att jag bara var öppen 6 cm då men så var ju inte fallet! Då tänker ni vafan spelar det här för roll nu då!!

Jo det ska jag säga er:P När folk har frågat mig om jag är rädd inför nästa förlossning eftersom jag själv ansett att jag hade en smärtsam förlossning så har jag sagt nej inget spec, jag har verkligen levt på hoppet att nästa blir lättare, men ska sanningen fram har jag vart absolut livrädd varenda gång jag fått en jobbig sammandragning med mensvärk, minnerna kommer då! Jag har tänkt att bara jag klarar de som sist till de 6 cm jag trodde jag var öppen då jag fick eda så kommer de gå!

Men vetskapen om hur det egentligen var gör att jag känner att tar jag edan i ett mycket tidigare skede dennna gång så kanske jag slipper den värsta smärtan, som jag haft enligt journalen i bara en timme just innan jag fick edan, kanske naivt av mig att tänka så men jag är så lättad!
Så otroligt lättad, och tankarna snurrrar nu att tänk om jag i själva verket tagit den tidigare med isabelle så hade jag säkert haft en annan minnesbild av förlossningen, en bättre sådan, men samtidigt vart jag stolt över mig själv nu att jag klarat mig så länge, har inte förstått hur mina kompisar klarat att inte tagit edan eller väntat till typ 8 cm men hela tiden har jag själv klarat det liksom haha knäpp jag e:P

Nu ser jag fram emot nästa förlossning, all rädsla är helt borta:D Det enda jag fasar för är det jäkla illamåendet jag hade sist! Tror att jag kommer kunna njuta mer av den sista tiden med denna vetskap, det är enda bara drygt 2 mån kvar, har hela tiden skjutit bort den tanken att det närmar sig men nu vart det annorlunda!:) Ge mig juni nu, det här kommer gå galant:D:D Sen om jag får äta upp det sen tar jag då:P


Vill även tipsa om en bra grej som jag vart ute efter men jag tyckt de varit för dyra men nu fyndade jag en sån matta, billig från början sen fick man 40 % rabatt på två grejer från ellos så då slog jag till!

En avtorkningsmatta, som suger åt sig smuts och vatten, perfekt i dessa ruskväder tider och när man har hund och släpar in vagn fram och tillbaka, även om jag sköljer/torkar roccos tassar och sköljer av däcken innan jag går in e hela groventren full med grus och msåte dammsugas minst 2 gånger per dag! Fanns tyvärr bara två färger i denna storlek, grå och vinröd, 180kr efter avdragen rabatt för 90*150 cm, KAP!!

Sen måste man ju beställa för 200 så det fick bli ett set till skrutt

120 kr bara efter avdragen rabatt! För er som inte beställer så mycket barnkläder från ellos kan jag rekommendera att ta en större storlek, väldigt många plagg tycker jag har varit små i storlekarna!

Har skickat in sista inlämningsuppgiften nu också, så nu återstår endast ett skriftligt prov som ska skrivas i Västerås sen är jag färdig undersköterska!!

Nu står städning på schemat sen laga tacos om man nu "lagar" det, äsch iallfall till älskling kommer hem<3 




Snart min vän är du mamma<3

Sitter spänt och väntar på fler sms från min vän Josefine, hon och hennes micke åkte in idag till förlossningen:) Snart är eran lilla Nova er, er egen lilla skatt! Är så förväntansfull, det är så stort när en vänner får barn sen man själv fått barn, man förstår vad de genomgår, känslorna, smärtan och den otroliga kärleken tills sitt barn när den fötts! <3 Det kommer gå så bra gumman, du är en kämpe:) Tänk att snart får du uppleva den största kärleken av allt:) Finns det något underbara än ens barn, älskar min lilla isabelle mer än det går att beskriva:)

Annars då så var jag till barnmorskan idag, jag och isabelle såklart:) Allt såg bra ut, som barnmorskan sa följer jag linus på linjen, sf måttet visade 29 cm! Precis som jag känt så ligger hon redan väldigt långt ner med huvudet, det har tryckt på väldigt mycket, men huvudet var ruckbart och inte fixerat än men de står nog inte på.
Barnmorskan tyckte det var så gulligt när jag endast har en liten mage, det tackar jag för sa jag bara, hon sa också att bebisen kändes som en liten bebis, och det vore ju inte så konstigt med tanke på att isabelle var så liten:) Men man vet aldrig!

Ska iallfall lämna in ett nytt urinprov som de ska göra odling på, sen så fick jag bestämma helt själv om vi vill göra ett till ultraljud för att kolla moderkakan, läkaren i västerås som gjorde sista ultraljudet inna jag åkte hem sa att moderkakan fortfarande är långt ner men att hon var typ säker att den inte skulle åka ner mer för då skulle den gjort det redan så jag behövde inte gör ett till ultraljud i v 32 om ja inte själv ville! Iallafall har jag inte bestämt mig än, ett ultraljud tackar man ju egentligen inte nej till, mys men drygt att åka till Västerås för att göra det!

När vi sen kom hem kom mamma och hälsade på, efter att hon åkt har jag pluggat och nu pratar ja med älskling och tittar med ena ögat på bb:)

Felicia & Jonas bröllop

I helgen vankades det bröllop, mellan Felicia och Jonas! Bröllopet var i Grytnäs kyrka, vi var nog där först, det händer inte ofta! När paret kom in i kyrkan kände jag direkt hur tårarna brände och gåshuden infann sig, Felicia var vacker som en dröm, och Jonas var riktigt stilig!

De gick faktiskt bra med isabelle, vi hade en rad för oss själva så hon behövde inte sitta still i knät, sen en mammas bästa vän, mutning, i form av godis så gick det bra:) Efter vigseln åkte vi och lämnade Isabelle hos sin farmor, vi ändrade oss i sista sekund typ att hon inte skulle va med på middagen, hon är annars med på allt men det skulle bli sent och en del alkohol så det vart bäst så:)

Bröllopsfesten var i Folkärna, maten var delikat och tårtan, oj oj så god:) Vi sa tack och adjö redan vid 23, vi skulle hämta Isabelle, tok saknade henne, och jag känner mig så fruktansvärt tråkig när jag är nykter, kom å att jag varit gravid och nykter på allt som hänt de senaste åren!

Isabelle låg såklart och sov när vi kom, men det gick galant att lägga henne när vi kom hem, var väl hemma runt 00, var så trött, inte van att va uppe så länge och helt slut i ögonen att behöva köra i glass tjock dimma!

Hoppas Felicia och Jonas hade en underbar dag och det tvekar jag inte på, är så glad att vi fick dela denna dag med er:)

   Min vackra sessa i kyrkan

 Så fina



 Isabelle va såklart bröllopsfin:)





 Felicias klänning var helt makalöst vacker, precis som hon också var<3

 Elton var såklart med för att se sina föräldrar gifta sig:)

 







Det var ett axplock av alla bilder:)

Annars så har helgen susat fram som alla andra och idag har jag saknat älskling extra mycket, iosabelle stod och ropade efter pappa imorse, det skär i hjärtat då att veta att hon får inte se han förrän torsdag!

Imorrn ska vi på Isabelles 1 ½ års kontroll och hon ska få en eller två sprutor, bävar varje gång inför sprutorna, man lär sig aldrig!

Eftersom ja skriver så sällan nu så brukar ja svara på kommentarer via telefonen men har noll koll på vilka jag svarat på och vilka ja inte, minnet ni vet, så ta inte illa upp om jag glömt att svara:)

   Magen idag, v 30 (29+6)

 Isabelle på sin 1 ½ års dag, älskade unge:) Mamma älskar dig lika mycket som rymden är stort, oändligt mycket<3

 

 







 mammas ballerina, en strumpa på handen och mössan på, nu njuter skrutt:P bara vinterjackan som fattas:P

 Eller att kladda ner mig så mycket som möjligt är också kul!! Mindre kul för mamma dock!



 <3

Grädde och chokladpudding och kika på En unge i minuten sen ringa min älskling:)







RSS 2.0