Vecka 22

Vecka 22: 21 maj - 27 maj 2009

Kroppen: Vissa MVC håller ett sk. informtionsmöte för gravida runt den här tidpunkten. En dietist brukar gå igenom vad man bör äta och vad man ska undvika, men man brukar få en broschyr hemskickad redan i början av graviditeten så att man inte äter något skadligt. Arbetsterapeut och sjukgymnast brukar också vara med på mötet och informera om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Man kan t.ex få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.



Hihi vår bebis e väldigt mycket vaken när vi ska sova, verkar som han7hon hittat sin rytm där:):) Vi låg och kände igår på alla mysiga sparkar och doningar som hände där inne, undrar vad bebisen egentligen gör:):)

Kommentarer
Postat av: Evelina

Sv; hihi ja jag tyckte om den, men sen är ju jag överförtjust i brunt också! =)



Vad tror ni att det är för nåt då? =)

2009-05-21 @ 13:16:55
URL: http://ooevelinaoo.blogg.se/
Postat av: Marielle

ja jag har för mig att det kostade strax under 500, labansetet. men man får absolut vad man betalar för :) köpte amningskudde, skötbädd och allt sånt på babyproffsen :)

kan du hitta billigare på tradera så är ju det kanonbra :)

2009-05-21 @ 13:41:03
URL: http://rockbabes.blogg.se/
Postat av: Marielle

det är så mysigt att läsa din blogg, jag vill vara gravid igen ;D

2009-05-21 @ 19:49:10
URL: http://rockbabes.blogg.se/
Postat av: Petra

Jag är mest rädd att jag ska krocka när jag kör bil. Det där med bältet tänker jag inte på. Men faktiskt har jag lite svårt att ta mig både i och ur bilen, för det känns som om jag sträcker nånting vid ena äggstocken och får ont :/ men de är väl för man gör nån fel rörelse eller nå =)

2009-05-22 @ 10:17:11
URL: http://peetrah.blogg.se/
Postat av: täss

gumman, jag har en fråga, du som oxå har opererat boobsen, hur blir det när du e gravid ?:) det har ja länge undrat hur mina kommer se ut o kännas osv :S Kraaam

2009-05-22 @ 18:38:22
URL: http://theresezackrisson.blogg.se/
Postat av: täss

Ja jag funderar på samma sak vet du, hur mina kommer se ut osv osv... :( aja bara hoppas att det syns att det fortfarande e tuttar :) hihi går det bra annars då med grav ? :) Kraam

2009-05-23 @ 09:44:35
URL: http://theresezackrisson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0