1036010 inte nog med att skruttis åkte på ...

1036010 inte nog med att skruttis åkte på magsjuka nu har hon även åkt på nån förkylnings virus, hon som endast varit förkyld en gång förrut slår på stort denna vecka! Vart en snabbis till akuten då hon andades ansträngt, hostade och fick feber! Men som tur var så va de ingen bakterie infektion utan vanligt hals virus, hon fick inandas adrenalin så nu andas hon bra igen:) mammas hjärta vad du skrämmer mig<3


1036010 Jädrans magsjuka, började spy igår...

1036010 Jädrans magsjuka, började spy igår kväll, sen har jag spytt hela natten fram tills 2 h sen:( gissa om jag längtar efter älskling nu!! Tycker så synd om isabelle, orkade inte ens göra gröt till henne imorse, tur hon älskar välling! Nu ska vi vila en stund, samla krafter!


Magsjuka

Jerpp som rubriken lyder har vi drabbats av magsjuka, isabelle fick det i måndags, självklart när vi inte var hemma, spydde ner ett golv, och spydde sen i bilen två gånger, nån gång i soffan, hade täckt den i gamla lakan, sen vart det lugnt, trodde jag, hon vaknade vid 12 och bara spydde, spydde och spydde, allt hon hade, och grät helt hysteriskt, hela hennes säng var nerspydd, jag, golvet, till slut kom det bara galla, då vart jag rädd, försökte få i henne allt! Inget funkade, inte en droppe fick ja i henne, till slut somnade hon i min famn medans jag ringde 1177, de sa att hon skulle få sova i 2 h, sen va ja tvungen att få i henne vätskeersättning, kan rekommendera alla med barn att ha det hemma! Jag gav henne också lite lite när hon sov i en spruta, man kan göra så om dte är lite! Kl tre väckte jag henne, hon var helt borta, men då fick jag i henne 8 sprutor vätskeersättning sen vid 07 drack hon som aldrig förr, lättnaden inslog! Sen dess har hon bara blivit piggare och piggare, idag typ helt frisk med bus i benen:)

Mamma sov här, tack och lov, och båda vart smittade, ingen har spytt än men illa mår vi, och springa på toa får mna ändå, har gått ner 3 kg! Så nu e mna bara uppe på 3 kg plus i denna graviditet! Jag och isabelle somnade kl 18,50 igår och sov till 08 idag, skönt, släppte bara ut rocco vid 22 annars sov jag i 13 h:)

Nej nu orkar ja inte skriva mer, mår så fasligt illa!'Får bli en bild på Rocco idag för omväxlings skull:)Bara för att!

Blir ett super snabbt inlägg nu, ska strax äta taco paj! Skrev ju att isabelle enbart satt en liten gurkbit i halsen, bara och bara men med tanke på allt hon stoppat i munnen! Iallfall så va ja i skolan idag hade muntlig redovsining, va så jäkla hungrig sen så jag slank in på pickaboo, blev en godis påse, som självklart isabelle ville smaka ur när ja kom hem, är sån som aldrig skulle äta en godis bit själv och låta henne titta på, no way, eller får nog ändra på det! Iallfall så sätter hon i halsen, och då har jag 30 min innan pratar med frida om just att detta är vanligt och väldigt farligt! Panik och ren reflex slänger ja upp henne och slår henne i ryggen, hör hur hon knappt får luft, sen kommer älskling och slår några gånger hårdare i ryggen, släpper drekt men godisen kommer inte upp! Får iallfall höra att man ska kontakta sjukvården ifall den kan komma ner i lungorna, ringer 1177, tack för dom:D Jätte gullig sjuksköterska, hon sa det är ingen fara men säger de om lungorna, hon ber att få ringa upp, ringer 1 h senare och hon har pratat med flera läkare och vi ska bara hålla koll så hon inte får astma liknande besvär de närsmta dagarna är det ingen fara, oftast sväljer dom ner de som suttit fast! ursch jag hatar sånt, kommer inte låta henne få smaka godis mer, fick man för att man ville va snäll, får hålla mig till kvällarna, men hon älskar knäckebröd och äppelskivor, ska ja va rädd för det med?:( Mitt egna lilla hjärtegull, tackar högre makter att de gick bra:) Sen vart hon ledsen att hon inte fick mer godis, skitunge:P Men de känns som att bara för att ja skrev att hon inte satt nå mer i halsen så går hon och gör det!

Förutom det har ja haft en sjuk dryg karl hemma, som halft legat inför döden, över lite influesna, han har vart klenare och kravligare än mig när ja födde, bara legat och gnällt:P:P haha men nu e han bättre, tack och lov!!!

Vagnen kom för nån dag sen, underbar är bara förnamnet:D Bilder kommer för er som inte stet på fb redan:)

Fick ju problem med csn, skulle inte fått pengar, säkert skrivit om det, men det löste sig, tack och lov igen, inte många kr man får när man pluggar halvtid och bara får bidragsdelen men de kronorna är välbehövliga då mina föräldradagar är nästan totalt slut!! Har ju för bövelen beställt vagn (som inte betalar sig själv)och inte fått den andra såld än, den tredje såls på måndag däremot, ska bara ha p&t´s nu, behöver ingen mer:) Och kravet att ja ska få byta vagn är att ja ska sälja innan och köpa ny sen men kunde inte hålla mig nu, med emmaljungan gick jag inte en krona back sen till den nya,alltså mellanskillnaden, men nu går lite back denna gång om ja får den såld dvs men fick faktiskt med syskonsits så i slutändan blir det ändå plus minus noll!
Men får jag den inte såld då ligger ja nog pyrt till här hemma:P:P
 I värsta fall får jag väl betala halva nu och halva nästa månad och sen hoppas att jag nångång får den andra såld:) Som sagt man blir inte rik att vara hemma med barn och att plugga samtidigt, men är snart klar:D

Imorrn ska vi och fira frida som fyllt 25, fan jag som skulle tvättat vita kläder tills imorrn, får göra det nu, de  e nåt som e skönt med hus, jag kan göra vad fan ja vill, vill ja tvätta 02 inatt kan jag det, samma med städa och spela musik så högtalarna spräcks:P Men vet ni vad det allra allra bästa är med att bo i hus, det är att hunden kan va här ute på gården på somrarna och att man kan släppa ut han bara på gården även nu, släpar knappast ut isabelle i 15 minus för att gå med han, no no!

För en vecka sen installerade vi larm, ett riktigt, hade såna där magnet larm innan bara men nu köpte vi ett rejält med kameraövervakning och hela kittet, känns så jävla tryggt att veta att jag behöver trycka på en knapp om ja hör nå lurt eller om isabelle sätter nåt i halsen igen så skickar de ambulans/brandkår/polis/securitas direkt! Men känns lite lustigt med kameror, går ju inte naken under dom direkt:P Vi råkade slå igång det en gång och jäklar vad snabbt de ringer upp, inom 10 sek så ringer securitas, om vi inte svarar kommer de också direkt, egentligen e de galet att man behöver både vakthund och larm för att känna sig trygg nuförtiden!!

Nu vart dte långt ändå men älskling sitter i telefon och han verkar ju inte brådska så varför ska jag göra det! Eller jo det får han fasiken göra, jag har bara ätit frukost, lite godis och korv! Ja e hungrig!

Från de ena till det andra så började tuttarna läcka igår, tidigt denna gång med fast med isabelle började det rinna redan i v 19+1, jag som hatar att sova med bh:( Men men bara att gilla läget, skönt att de funkar iallfall med tanke på bröstoperationen:)

Några axplock av alla bus

som isabelle åstadkommit!

Käkat toalett rengörings grej, ni vet sån där man klickar dit i toan, och rörde inte en min utan mumsade på!

Käkat hundmat, snus, hon stoppar in ALLT i munnen, hon bokstavligen gräver i ryamattorna efter skit! Tack och lov har hon bara satt lätt i halsen en gång och de va en gurkbit på öppis!

Hon kastar sig fram i affärerna om hon inte får som hon vill, blir hon riktigt arg som när hon inte fick sätta sig och läsa en bok inne på ica maxi så kastade hon sig med ansiktet före!!

Hon har sprungit ut från affärern när jag stått i kassan, fått slänga åt pengar och springa efter!

Stänger av datorn för mig x antal gånger, spec när ja skypar med syrran!

Slår på tv´n och dvd med teletubbies i tid och otid!

Ställt sig och spottat rätt ut inne på Elsas, fint fik!

Stänger av tvättmaskin för mig när det typ är 10 min kvar, bara att börja om.

Sätter på tvättmaskin så den får gå tom!

Kastat x-antal grejer i golvet så det gått sönder, senast en arom lampa igår!

Hällt drycker, på flit på mamma!

Stjäl godis och bokstavligen trycker in de i munnen!

Gördar hunden, öppnar hans matcointanern och fyller på, och hunden är redan fet!

Stjäl tyngderna till panelgardiner och jagar Rocco, och ja drämmer till honom!

Haft ut varm aromaljus grej över sin arm, tack och lov gick det bra, vart knappt röd på armen.

Snott pappas mobil och gått in i ett annat rum och ringt farmor, sagt hej hej och kocko, rocco till henne haha!

Sätter på timern på spisen så det tjuter och vrider på plattorna, tack och lov för barnspärr!

Höjjer och sänker värmen på elementerna, och alla som har direkt verkande el vet att det kan bli ganska dyrt!

Snott flytande margarinet i kylskåpet och satt sig på golvet och hällt ut både på sig själv och på golvet!

Ätit upp halva pappas fiskekort!

Trott att en kebabbit var skurtrasa och gjort rent bordet på Vega!

Tvättar händerna dagligen i Roccos vattenskål!

Jagar alla katter hon ser och drar dom i svansen!Som sagt detta är bara en bråkdel av alla hyss hon gjort! Underbara bus unge!

Och ni kanske tänker, vafan håller henens mamma hus, och jag kan garantera er att hon behöver inte många sekunder för att åstadkomma nåt sånt här, tex när hon käkade toa grejset, kollade jag bort i en sekund, tog pottstolen från toan, satte upp dne på hyllan bredvid och när ja vänt mig om stod hon där och mumsade!

Ja och Felicia pratade om att våra karlar tror att det är rena rama semstern att va mammaledig, att vi kan göra vad vi vill, lägga oss ner i soffan och läsa en bok och bara slappa, DOM HAR FEL:P

Men hur krävande det än kan vara så skulle jag aldrig byta bort det mot allt smör i småland, inget går upp mot att vakna till isabelles ljuva stämma av "mamma" på morgonen:) Hon är tveklöst dte bästa i mitt liv och jag älskar henne högre än allt, min aldelles egna lilla busunge:)
Happy valentines day<3

 <3

Såg nu att jag ställt in kameran fel, de va ju den 13 igår, inte den 12...Hoppas alla får en mysig alla hjärtans dag!!:)

Phil & Teds camo pink!

I onsdags fick ja spuck på nya vagnen, den är säkert skit bra på sommaren men isabelle har en åkpåse i glatt material och vagnens material är glatt, gissa kombon på det, hon glider, jag får dra upp, hon glider, ja får dra upp, och hon väger ändå 10 kg nu så efter några gånger blir det drygt! och sen jag sett phil & teds camo pink har jag drömt om den om jag nångång skulle få två tjejer! Så de va nog drastiskt att köpa en svart vagn!

Ha ha jag som inte skulle köpa rosa saker förrän hon är ute:P
Men det är en utgående färg och sporten ersätts av deras nya explorer så istället för 7800 inklusive syskonsits sålde dom denna för 5400, suget slog till då, men ni ska veta att dte krävdes MYCKET övertalning från mitt håll till älskling då vi haft britaxen i 3 mån och knappt 1 vecka, men man måste få känna sig fram och det blir inte sån stor mellanskillnad om jag får dte ja vill för den andra, plus att denna får ja med syskonsisten, nackdelen på denna är att jag kan inte vända på sitsen och inte klicka i bilstol, men fördelen är att nu behöver ja inte köpa britax dyra bilstol utan en billigare:)Denna skönhet kommer om 2-5 arbetsdagar och jag tror isabelle och lillaysster kommer sitta/ligga kanon i den:) Läste också att man kan ta av syskondelen i ett naft och lägga dne i varukorgen t.om om ena lämnas på dagis ect! Hoppas ja blir nöjd en gång för alla, eller helt nöjd, men jag står fats vid att nitron är den bästa vagnen jag prövat på, utan tvekan!

Så är nån intresserad av en babytravel ljusrosa eller en britax b dual utan syskonsits så hojta till, garanti och kvitto finns kvar på britaxen:)

1036010 Ingen bra kombi... Att ha urinvägs...

1036010 Ingen bra kombi... Att ha urinvägsinfektion som gravid som kan ha lett till sammandragningar som i sin tur kan ha gjort att moderkakan glidit ner haha oh lord! Som ni säkert redan förstått hade jag uvi visade labbprovet på kisset, min bm ringde i morse! Så förhoppningsvis ska sammadragningarna försvinna efter kuren med:) känns som man bara trycker i sig piller, folsyra, järn och nu detta! nog om det, idag fick jag hem babygymmet och babysittern, so cute:) Isabelle trodde de va till henne, gullunge:)


Ingen bra kombi... Att ha urinvägsinfektio...

Ingen bra kombi... Att ha urinvägsinfektion som gravid som kan ha lett till sammandragningar som i sin tur kan ha gjort att moderkakan glidit ner haha oh lord! Som ni säkert redan förstått hade jag uvi visade labbprovet på kisset, min bm ringde i morse! Så förhoppningsvis ska sammadragningarna försvinna efter kuren med:) känns som man bara trycker i sig piller, folsyra, järn och nu detta! nog om det, idag fick jag hem babygymmet och babysittern, so cute:) Isabelle trodde såklart att de va till henne, gullungen min:) mamma sover över här inatt och imorrn blir de fika med tjejerna och bäsarna när hon åkt, sen kommer älskling hem:)


Föreliggande moderkaka

Vet inte om jag skrev det men på köns ul upptäckte Stein attmin moderkaka glidit ner! Hjälp! Ringde bm idag och sedan specialist mödravården och jag ska ta det lite lugnare, lyssna på kroppen och åka in direktr om ja börjar blöda, annars ska jag på ett till ul i v 32, kontroll freak som jag är måste jag ju kolla upp vad det innebär!
Hittade då denna information!

Vad är föreliggande moderkaka och hur vanligt är det?

Föreliggande moderkaka (kallas också placenta praevia eller lågt liggande moderkaka) är namnet på en graviditetskomplikation där moderkakan är så lågt liggande att den täcker livmoderhalsen helt eller delvis. 3-6 av 1000 gravida kvinnor har detta problem. Tillståndet kan ge blödningar (ibland allvarliga) då den nedre delen av livmodern utvidgas under graviditetens andra halva, om blodkärl mellan moderkakan och livmoderväggen sträcks och slits sönder så att moderkakan släpper delvis. Detta kallas blödning från föreliggande moderkaka och är inte samma sak som moderkaksavlossning. Bebisen kan inte födas vaginalt om moderkakan täcker livmoderhalsen helt.

Okontrollerad blödning är ovanligt, men kan vara livshotande för både mor och barn. Om blödningen inte upphör, eller om förlossningen sätter igång för tidigt, måste bebisen förlösas med kejsarsnitt även om det är flera veckor kvar till beräknat förlossningsdatum.

Placenta praevia kan indelas i fyra typer, varav de första två är de vanligaste:
I Lågt liggande moderkaka då bebisen fortfarande kan födas fram vaginalt.
II Lägre delen av moderkakan rör vid livmoderhalsen, men täcker den inte, så att bebisen kan födas fram vaginalt.
III Partiellt föreliggande moderkaka, då moderkakan täcker livmoderhalsens öppning delvis. Bebisen måste födas med kejsarsnitt.
IV Totalt föreliggande moderkaka, då livmoderhalsen är helt täckt. Bebisen måste födas med kejsarsnitt.

Om din moderkaka ligger lågt eller t o m täcker livmoderhalsen vid en ultraljudsundersökning i början av din graviditet, behöver du förmodligen inte vara orolig. Troligen är det inte föreliggande moderkaka. Moderkakan dras naturligt uppåt, bort från livmoderhalsen, när bebisen och livmodern växer. Även om moderkakan är lågt liggande vid 17-18 veckor, kan det mycket väl vara så att den inte är det när graviditeten är fullgången.

Om en ultraljudsundersökning som görs vid 17-18 veckor visar att du har lågt liggande moderkaka, kommer du förmodligen att erbjudas ytterligare en ultraljudsundersökning kring vecka 28-32. För det mesta visar denna andra undersökning att placentan vuxit uppåt och att det inte längre är ett problem.

Hur ser föreliggande moderkaka ut?
På fyra veckor sen rul har den glidit ner alltså:( Håll tummarna att den glider upp igen för kejsarsnitt skrämmer slag på mig, att få ett datum där man ska göra snitt är inget jag vill, absolut inte vill men skulle det bli så är dte bara att gilla läget! Men troligen och förhoppningsvis ska den dras tillbaka:)

Till nåt helt annat så va vi på öppis idag, och en tjejs barnvagn vart stulen, hennes nya emmaljunga vagn, hur fan kan man stjäla en barnvagn, en sån personlig ägodel, så kränkande! Så obehagligt att nån eller troligtvis några har haft koll vilka tider öppis är!! Det är i en trapp, man kan ställa vagnarna nere, men många av oss tar hissen en trappa upp och ställer sin vagn där, även fast vi helst inte får! Från och med nu ska vi få ställa vagnarna i ett pingis rum! Nej fy fan säger jag bara!! Vagnlås skall införskaffas här, ska de sno min ska de fan få lite att bita i!!

Apropå vagn så har min britax kommit i lila nu, vad tror ni, ska jag våga mig på lila underdel, ska nog ha lila bilstol iallfall:D:D Ska kolla på barnens hus hur det ser ut:DEgentligen tycker jag ingen är speciellt snygg men det är ju skitsamma, dom har den så kort tid! Vad tycker ni lila eller blå, eller rear de ut förra årets färger slår jag till på en sån såklart! Eller om ja hittar en fin på blocket:)

 Tjockis magen igår! idag gick vi in i v 23<3

¨Underbara älskade unge<3

 Det som inhandlades i uppsala, till isabelle och lillasyster

       vart är skrutt<3

 Big mama:P

Nu går ögonen snart i kors!! Ska äta lite kola glass sen sova, öppis imorrn igen, om ja inte mår allt för illa! Ja just ja välkommen tillbaka morgonillamående, eller not!!

Sen kommer mamma och sover här:)
Söta jagEftersom jag aldrig skulle kunna lära mig ps så tipsade mickes lillasyster om PhottoScape, passar mig perfektsom bara vill kunna lägga till nåt finurligt haha:P

Till lillasyster<3

Som många säkert redan sett så fick jag riktigt fnatt efter könsulet och låg och grubblade tills klockan vart sent! Det jag grubblade om var att jag fick för mig att jag kommer va en av dom som får höra "fel" kön, att dte skulle komma ut en kille! Började då googla runt, dum som man e, och hittar en hel drös där de sagt fel!!! En där Dr Stein Olsen, som gjorde mitt könsul sagt fel! Men är det fel så är det så, kommer inte köpa nå mer rosa kläder iallfall!

Men han är ju faktiskt specialiserad just vid könsul, och var först med det så han borde kunna sin sak, men även han är mänsklig och kan se fel! Med isabelle kändes han så säker, inga tvivel, han sa det är 110 % säkert att det är en tjej, nu sa han flera gånger: ja det är nog en tjej! Nog sa jag, fick som svar, ja såna här har då inte pojkar, han märkte nog min nervositet och kollade flera gånger, fick se "springan" flera gånger:D

Det aknske har att göra med att ja va så inställd på pojk, självklart spelar det ingen roll vad dte blir, men så kul för isabelle att få en syster så tätt:D Och jag ser mig själv som en riktigt "tjejmamma":P

De namn jag suger på nu är: Novalee, Minnah, Meya, Maya, Linneá, Wilma, Naomi, Joline, kom gärna med förslag:) Älskling gillar inget, men känns som jag kan övertala om just Minnah:)

Och skulle "tjejen" komma ut med snorre älskar jag namnet Kian! Jordan och Milo gilar jag också:)Det här e iallfall precis beställt te lillasyster<3 Kunde inte motstå dom, skulle ju beställa det andra babygymmet, men de hade inte kommit in och prislappen på 1200 kändes lite väl saftigt, och jag hade som krav att de skulle va ställbart och det hade detta men inte dte dyra, men det dyra vibrerade!
Och jag ville ha nåt som inte alla andra har, köper jag på barnenshus, babyproffsen kommer ALLA med lika!

Sen är det bara ett set neutrala kläder, bilstol, extrasists till vagnen och mjuklift till vagnen sen e de klart:P

Efter vi var på könsulet i torsdags så åkte vi till Uppsala, ja Jossan och Isabelle, isabelle drog hem jackpotten som vanligt:P Kommer upp bilder när jag fört över dom:)

Idag firade vi mickes morfar som fyllde 80 igår,stort grattis! Det firades med god mat och massa fika! Mamma och vissa från mickes släkt har hävdat att isabelle e så lik micke, det tycker dock inte jag, hon är lik mig!

Eller jag tar tillbaka det!!!

 Är det isabelle eller micke!!!?

Mickes mamma hade knåpat ihop ett jättefint album och gissa om ja fick chock när jag såg bilder på micke sen han va liten, vi har varit tillsammans i snart 7 år och jag har aldrig sett så här små kort på han! Vad kul det var att dom är så lika, då var dte inte brevbäran endå;) Men mina ögon dte har ungen iallafall:)!!!?

Nu får lillhjärtat ta och vakna, helt slut va hon efter kalaset och har sovit i snart två timmar!:) Det händer inte OFTA på dagarna! <3

1036010 En till flicka:D:D!!!<3 Isabelle s...

1036010 En till flicka:D:D!!!<3 Isabelle ska bli storasyster till en lillasyster<3


Första februari

Får återkomma med bilder en annan dag, är helt slut efter pluggandet att jag orkar inte gå ne roch hämta kameran, men att springa och först hämta B&J, sen lakrisnappar sen 1 piggelin dte orkade jag:P Det tar på mina krafter när jag ska komma igång med en ny termin, men så fort man är "inne" i karusellen brukar de gå bättre!

Har försökt att skriva upp alla ord skuttis sagt, säger, hon är nu uppe i 30 ord och säger två korta meningar, (vad är det) och (titta där),  vad är det används FLITIGT och så pekar hon:) Hon är vädigt duktig på att göra sig förstådd även om hon mest pratar på "sitt språk" och pratar oj oj vad hon pratar, ALDRIG TYST, därför märker man ganska direkt om hon inte mår riktigt bra, ont av tänder tex! Att prata med pappa i högtalaren på kvällarna har blivit en favvo, i fredags hade hon tagit älsklings telefon när ja va nere på Ica, gått ut i hallen och ringt farmor och börjat prata, är helt bombis att hon kommer kunna skicka sms när hon är 2:P

Igår kväll när jag fick sms sprang hon och hämtade telefon och det såg precis ut som hon läste det! haha:)
Att härmas är också en väldigt rolig grej, hon har blivit en hejjare på att städa, gör precis som jag sen om hon håller en kebab bit i handen istället för trasa så ska hon torka bordet:P

Fick genast mer energi när man får skriva om sin lilla stolthet, hon ger mig så mycket energi och skänker så mycket glädje runt oss,även om hon är enligt mig mer enegisk och vild än många andra barn jag träffat så gör det inget, hon ärså full av liv och så nyfiken, nyfiken på livet, seriöst vad var livet värt innan du kom, min lilla skatt tack för att du finns och för att du är just som du är:)

Kopiera två mobilkort från fb orkar jag iallafall:) Vackra Isabelle Anna Linnéa Fors<3
RSS 2.0